Over Arlette

 

Uit mijn kindertijd kan ik mij herinneren, dat mijn opa op zijn hoofd stond in de tuin. Hij vertelde ons vele wijze verhalen uit de Soefie traditie en was een "volger" van Krisnamurti.

Toen ik geconfronteerd werd met een rugblessure door de val van een paard, besloot ik op yogales te gaan, mede omdat ik mij realiseerde dat bewegelijkheid en een gezond lichaam belangrijk zijn, ook als je ouder wordt. Sindsdien heb ik nooit meer rugklachten ervaren en is mijn leven voor altijd veranderd.        

Vele jaren later, toen ik als manager werkzaam was in de gezondheidszorg, bezocht ik een Paas seminar van de Dru yoga. Deze vorm van yoga sprak me erg aan. De zachte vloeiende bewegingen gecombineerd met affirmaties, de vrolijkheid van de warming up, de diepte van de EBR's en de kracht van de asana's maakten diepe indruk op mij. 

Niet veel later besloot ik de Dru yoga docentenopleiding te gaan doen. Dit heeft mij meer gebracht dan ik ooit had kunnen dromen. Oude overtuigingen kon ik loslaten zoals; ik heb het altijd druk, ik ben niet flexibel en slank genoeg om yogadocent te worden. 

 

 

 

 

Na de driejarige yogaopleiding, die ik deels in Wales en deels in Nederland heb gedaan, heb ik de kinderyoga- en de driejarige meditatie opleiding in Wales gedaan. Daarna heb ik nog vele na- en bijscholingen gevolgd, zoals de yin yoga bij Bivag in Sneek en Taiji Qigong docenten opleiding in het Zentrum in Aadorp.

 

Graag maak ik spiritualiteit praktisch, inzichtelijk en toepasbaar in het dagelijkse leven en humor is hierbij een sleutelwoord. 

Het is mijn passie om elke dag iets nieuws te leren, mede op het gebied van spiritualiteit. Zo is het dagelijks leven een groot spiritueel avontuur en oefening. Yoga is een levenswijze geworden: door yoga en meditatie ben ik bewuster gaan leven.

Yoga, meditatie en de natuur hebben in mijn leven een krachtig helend effect en ik ben blij het te kunnen delen met anderen. Een dag zonder meditatie of creativiteit is voor mij ondenkbaar, 

Momenteel geef ik ook met veel plezier les als support teacher bij de Dru Netherlands meditatie opleiding en verzorg ik regelmatig een 15 minuten meditatie om 8 uur bij de Dagelijks Dru groep op Facebook.  Onderstaand facebook icon verwijst je naar deze groep, je bent van harte welkom voor een dagelijks 15 minuten meditatie.

 

We are constantly invited to be who we are.
Henry David Thoreau