Wekelijkse yogalessen 

De wekelijkse yogalessen:

Tijd: 10.00 - 11.15 uur

Locatie: 't Kerkerf, Weelweg 1, 4321 AH Kerkwerve, ingang aan de ring.

Data:  12 april,  nieuwe serie: 3, 10, 17, 24 en 31 mei 2024. Vanaf 1 juni zijn de yogalessen buiten.

Bijdrage: 5 lessen voor 60,00 euro, losse les 14 euro.

Vanaf september 2024 start ik met een extra les stoelyoga.

De lessen worden gegeven in een ruime, schone zaal, met vloerverwarming. Het is een prettige lichte ruimte door de grote ramen. 

De zaal is op de begane grond. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de ring. 

De lessen gaan in principe altijd door.

In deze groep is het goed mogelijk om cursisten persoonlijke aandacht te geven en zonodig de houdingen per cursist aan te passen. 

De yoga-lessen zijn toegespitst op het rustig verkennen,  soepel houden en ondersteunen van je lichaam en het observeren van je mind.

De lessen zijn rustig en geschikt voor de ouder wordende mens en bestaan uit;

een warming up van het lichaam, ademhalingsoefeningen, series van vloeiende bewegingen de zogenaamde EBR’s (energie blok release houdingen) en een asana; de zogenaamde yogahoudingen.

Het lichaam zal hiermee flexibeler blijven, je leert beter te ontspannen en je balans neemt toe, zowel fysiek als mentaal.

We sluiten altijd af met een ontspanning en een korte meditatie; zodat je ontspannen het weekend in gaat.

 

Yogalessen in de natuur

Vanaf 1 juni 2024 yoga lessen buiten in de natuur

Tijd:  09.30 - 10.45 uur

Locatie: op het strandje achter de Kijkuit aan de Zeedijk te Zonnemaire

Bijdrage: 12,00 euro per les

Vrijdag om 09.30 uur bij goed weer

Je kunt je tot minimaal 1 dag van tevoren opgeven door een appje te sturen naar mijn mobiel 06-53832180

Kleed je goed op het weer en neem je yogamatje en eventueel een dekentje mee.

Yogadoen

Naast de wekelijkse yoga lessen geef ik ook op aanvraag yoga workshops, de workshop kan worden opgebouwd uit een of meerdere van de volgende onderdelen:  

Dru yoga, yin yoga, yoga nidra, taiji chi en meditatie.

Dit kan binnen of buiten in de natuur.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en duren 1 uur en 15 minuten. Yoga gaat niet over prestatie, je eigen grenzen zijn het uitgangspunt. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dru yoga is een zachte vorm van yoga, waarin we gebruik maken van Energy Block Release sequenties; dit zijn zachte vloeiende bewegingen, die een krachtige uitwerking hebben op onze gezondheid.

Taiji Chi ook wel bekend als mindful bewegen. Het zorgt ervoor dat de energie in het lichaam gaat stromen. Het maakt de gewrichten los en de spieren sterkter.

Yoga Nidra ook wel slaap yoga genoemd. Het is een oude techniek waarbij je in een diepe staat van bewuste ontspanning komt. Van de externe wereld naar de innerlijke wereld van stilte. Yoga nidra heeft een helende kracht op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Yin yoga is een rustige vorm van bewegen die het dieper gelegen bindweefsel inwerkt. Het herstelt kraakbeen (geeft vernieuwing) en versoepelt de gewrichten. Het is rustgevend en ontspannend.

Bij de yin gebruiken we liefdevolle aandacht als je in een houding zit. Dit betekent dat je je gedachten niet af laat dwalen en je focust op wat je voelt in je lichaam.

De wereld om ons heen is vaak vol yang; afspraken, werk, sociale activiteiten en drukte. Als we ouder worden heeft ons lichaam meer yin activiteiten nodig om goed in balans te blijven. Deze yin yogalessen zullen je dan ook veel voordelen opleveren. 

Meditatie iedereen heeft wel van meditatie gehoord, maar hoe start je nu met een dagelijkse meditatie. In de meditatie les neem ik je mee van beweging naar ontspanning en van ontspanning naar stilte.

Graag laat ik je in de lessen kennismaken met verschillende soorten meditatie. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat dit bijdraagt om een buffer te creëren tussen jou en de stressvolle uitdagingen van het leven. Als je leert mediteren kun je een oase van rust  en vreugde ervaren in je volle leven.