Yogadoen

De yogalessen gaan weer van start op:

Donderdag avond van 19.00 – 20.15 uur

3, 10, 17 februari 

( 3 maart geen les ivm vakantie) 10, 17, 24, 31 maart

7 , 14 en 21 april 2022

Locatie: Dorpshuis 't Zuudende, Beatrixstraat 1, Kerkwerve

Yogalessen

De yogalessen zijn een combinatie van Dru - en Yin yoga en series uit de Taiji Chi. We sluiten de les af met een ontspanning en een korte meditatie.

Je hebt niet veel nodig voor een yogales; makkelijk zittende kleding, een eigen matje en een dekentje om je warm te houden tijdens de ontspanning.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en duren 1 uur en 15 minuten. Yoga gaat niet over prestatie, je eigen grenzen zijn het uitgangspunt. 

Dru yoga is een zachte vorm van yoga, waarin we gebruik maken van Energy Block Release sequenties; dit zijn zachte vloeiende bewegingen, die een krachtige uitwerking hebben op onze gezondheid. Tevens maak ik gebruik van series uit de Taiji Chi.

Yin yoga is een rustige vorm van bewegen die het dieper gelegen bindweefsel inwerkt. Het herstelt kraakbeen (geeft vernieuwing) en versoepelt de gewrichten. Het is rustgevend en ontspannend.

Bij de yin gebruiken we liefdevolle aandacht als je in een houding zit. Dit betekend dat je je gedachten niet af laat dwalen maar je rustig focust is op wat je voelt in je lichaam.

De wereld om ons heen is vaak vol yang; afspraken, werk, sociale activiteiten en drukte. Als we ouder worden heeft ons lichaam meer yin activiteiten nodig om goed in balans te blijven. Deze yin yogalessen zullen je dan ook veel voordelen opleveren. 

Graag laat ik je in de lessen kennismaken met meditatie, vanuit eigen ervaring weet ik dat dit bijdraagt om een buffer te creëren tussen jou en de stressvolle uitdagingen van het leven. Als je leert mediteren kun je een oase van rust  en vreugde ervaren in je volle leven.