Wekelijkse yogalessen 

Locatie: Tonnenmagazijn in Brouwershaven, Havennoordzijde 38, 4318 Brouwershaven

Data voor de eerste 10 lessen:

Arpil 7, 14, 21 en 28 april geen les ivm mei vakantie

Mei 5, 12, 19 en 26 

Juni 2, 9  en 16 juni 2023

Tijd:

Groep 1  09.00 -10.15 uur 

Groep 2  10.45 -12.00 uur 

Bijdrage: 120,00 euro per 10 lessen, losse lessen 14 euro.

 

Yogalessen in de natuur

Op 23 juni a.s. is de eerste yogales buiten in de natuur

Tijd:  09.30 - 10.45 uur

Locatie: Rana natuurpark, Welleweg 35a, Dreischor

Bijdrage: 12,00 euro, dit is inclusief toegang natuurpark.

Website: www.rananatuurpark.nl

 

Yogadoen

Naast de wekelijkse yoga lessen geef ik ook op aanvraag yoga workshops, de workshop kan worden opgebouwd uit een of meerdere van de volgende onderdelen:  

Dru yoga, yin yoga, yoga nidra, taiji chi en meditatie.

Dit kan binnen of buiten in de natuur.

De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en duren 1 uur en 15 minuten. Yoga gaat niet over prestatie, je eigen grenzen zijn het uitgangspunt. 

Dru yoga is een zachte vorm van yoga, waarin we gebruik maken van Energy Block Release sequenties; dit zijn zachte vloeiende bewegingen, die een krachtige uitwerking hebben op onze gezondheid.

 

 

Taiji Chi ook wel bekend als mindful bewegen. Het zorgt ervoor dat de energie in het lichaam gaat stromen. Het maakt de gewrichten los en de spieren sterkter.

Yoga Nidra ook wel slaap yoga genoemd. Het is een oude techniek waarbij je in een diepe staat van bewuste ontspanning komt. Van de externe wereld naar de innerlijke wereld van stilte. Yoga nidra heeft een helende kracht op fysiek, emotioneel en mentaal niveau.

Yin yoga is een rustige vorm van bewegen die het dieper gelegen bindweefsel inwerkt. Het herstelt kraakbeen (geeft vernieuwing) en versoepelt de gewrichten. Het is rustgevend en ontspannend.

Bij de yin gebruiken we liefdevolle aandacht als je in een houding zit. Dit betekend dat je je gedachten niet af laat dwalen maar je rustig focust is op wat je voelt in je lichaam.

De wereld om ons heen is vaak vol yang; afspraken, werk, sociale activiteiten en drukte. Als we ouder worden heeft ons lichaam meer yin activiteiten nodig om goed in balans te blijven. Deze yin yogalessen zullen je dan ook veel voordelen opleveren. 

Meditatie iedereen heeft wel van meditatie gehoord, maar hoe start je nu met een dagelijkse meditatie. In de meditatie les neem ik je mee van beweging, naar ontspanning en dan naar de stilte. Graag laat ik je in de lessen kennismaken met verschillende soorten meditatie. Vanuit mijn eigen ervaring weet ik dat dit bijdraagt om een buffer te creëren tussen jou en de stressvolle uitdagingen van het leven. Als je leert mediteren kun je een oase van rust  en vreugde ervaren in je volle leven.